3 vragen aan… Elien Defraeije van Creactiv

Hoe haal je meer uit je website?

“Een site moet er aantrekkelijk uitzien en potentiële klanten ‘verleiden’ en overtuigen. Je bezoekers moeten snel vinden wat ze zoeken en meteen weten wat er op je site te beleven is. Volg dat op. Wie komt er kijken naar je site, welke keywords zijn populair, welke items scoren…? Met die info optimaliseer je je website. ‘Bind’ je bezoekers ook aan je met een call-to-action, zoals een nieuwsbrief of een korting.”

Heeft de fysieke winkel afgedaan?

“Nee, niet iedereen is continu online. Mensen willen af en toe dingen zien en voelen. Het sociaal contact, het onthaal en de service op maat trekt mensen naar de winkel. Maar beiden vullen elkaar ook aan. Een online miskoop kan worden teruggebracht naar de fysieke winkel en je kunt online reclame maken voor de winkel en een klassieke advertentie publiceren voor je webshop.”

Hoe maak je het jezelf als onderneming iets makkelijker?

“Koop of ontwikkel een app die je administratieve taken vereenvoudigt en automatiseert: facturaties, ticketverkoop voor theater, events,… Alle omslachtige bewerkingen laat je over aan de gebruiker. Zo beschik je over alle gegevens en hoef je enkel te bevestigen. Bovendien kun je dankzij de cloud je boekhouding synchroniseren, mensen aan eenzelfde document laten werken of jouw webshop linken aan een populaire webshop en je producten via beide aanbieden.”